Mięso i drób
W odpowiedzi na wyjątkową łatwość psucia się produktów mięsnych i drobiowych inżynierowie Ilapak opracowali linię higienicznych maszyn pakujących, zdolną do produkcji hermetycznych zgrzewów z MAP (Modified Atmosphere Packaging).
Nasze maszyny pakujące oferują również elastyczność jeśli chodzi o przezbrojenia zapewniając możliwość tworzenia produktów różnych kształtów i rozmiarów oraz zapewniają doskonałą prezentację opakowań. Oferta maszyn do pakowania mięsa i drobiu firmy Ilapak jest wynikiem naszego zaangażowania w tę branżę. Wysiłek naszego wewnętrznego zespołu specjalistów pozwolił nam zaprojektować niezawodne, elastyczne i innowacyjne maszyny pakujące oraz automatyczne linie pakujące, które spełnią Twoje potrzeby w zakresie pakowania.
Główne zastosowania
Wołowina i jagnięcina: kulki (zarówno świeże, jak i IQF), burgery i paszteciki (zarówno świeże, jak i IQF), tusza, kiełbasy, steki (zarówno świeże, jak i IQF), mięso przetworzone, mięso mielone; Wieprzowina: bekon, kulki (zarówno świeże, jak i IQF), burgery i paszteciki (zarówno świeże, jak i IQF), tusza, kiełbaski, stek (zarówno świeży, jak i IQF); Drób: panierowane części kurczaka (zarówno świeże, jak i IQF), kawałki kurczaka (zarówno świeże, jak i IQF), kaczka (zarówno świeże, jak i IQF), kiełbaski, cały kurczak.